Over de Eendracht

Leerlingenorkest


Een paar jaar geleden toen in het dubbeldorp de eerste optocht van start ging, werden wij, 'Muziekvereniging de Eendracht' gevraagd om voorin de optocht deel te nemen. Na enkele jaren werd het toch steeds moeilijker een heel orkest op de been te krijgen en kwamen een paar creatieve breinen binnen deze vereniging met het idee om ‘op de kar’ te gaan spelen. Een busje versierd met slingers, een complete geluidsinstallatie en 'Jagermaister' om warm te blijven.

foto

Vanuit de Dubbelkiekers kregen we een signaal dat er behoefte was aan een solide dweilorkest. Enkele leden van de Muziekvereniging werden benaderd. Een goede muzikale basis was dus al op voorhand aanwezig. Afgelopen jaar zijn we officieel op de kiekersdag ontvangen door (oud) prins Bennie en zijn adjudant Gerard. We hebben symbolisch een grote trom gekregen met de naam DUBBELBLOAZZERS. Een nieuw dweilorkest was geboren. Op de Kiekersdag spelen voor alle Dubbelkiekers en mee gaan in de optocht van de Papsleef’n. Een geweldige ervaring waaraan we veel plezier hebben beleefd. Na het spetterende carnaval zijn we opzoek gegaan naar geschikte muziek, en veel gerepeteerd op de maandagavonden, waar we uiteraard veel plezier beleefden.

Op dit moment bestaat de Dubbelbloazzers uit 17 leden, met daarin een slagwerk-, trompet, klarinet-, saxofoonsectie, met een bas die het geheel compleet maakt. Zoals u leest missen we een trombonesectie waar we ook naar opzoek zijn. Bent u toevallig de juiste persoon? Meldt u dan aan bij Marcel Eppink via het mailformulier.

Muziekvereniging de Eendracht Almelo - Mail ons!

Ontworpen door H. Meijer, onderhouden door Gerben Penterman en gehost door Spin in het Web